Drama Queen

by - 7:49 AM

Pada arini aku kua rumah seperti biasa pkul 6.50 pagi da kua n mahatari pun masih baru nak naik skang ni matahari naik lambat kalo beberapa bulan yang lepas matahari naik cepat, pukul 6.30 pun da terang benderang. Ok on d way ke opis aku buka la radio n dorang pasang lagu Drama King dari Meet Uncle Hussein kenapa la selama ni aku x perhati lirik dia btul2 rupanye ada makna di sebalik lirik tu ingat sekadar lagu bising jerit2 je. Antara liriknya ;


Black & Meet Uncle Hussain - Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertakhta
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat



So masa cari-cari lirik ni dorang macam mengaitkan dengan ahli politik tapi pada aku lirik ni menuju kepada semua orang yang hidup ni sentiasa berpura-pura. Yela kadang-kadang bila kita mula mengenali seseorang tu kite sangka dia baik lah tapi rupanya dalam baik tu penuh kepura-puraan yang menyenangkan diri dia sahaja. Orang macam ni xble dibuat kawan atau musuh just totally ignore them.

You May Also Like

0 comments