Sistem Telefon Baru

by - 9:58 PM

Hari ini siap juga pasang sistem telefon baru oleh company TeleDynamics tu, setelah berhempas pulas menelefon memujuk dan meme ape lagi orang-orang TeleDynamics tu akhirnya siap juga dia pasang. Cuma tinggal orang TM aje yang hegeh-hegeh buat kerja, nak tuka line punyala lambat, buat malu dengan company swasta aje.

So nak dijadikan cerita, bila da ada telefon sorang satu atas meja dan xde lagi isu satu tepon berdering semua, ada la yang jakun2 jap la gune tepon sane tepon sini dan bertanya soalan2 yang aku rasa kadang2 nak bagi jawapan pelempang. Salah satu soalannya, 

Soalan 1

Kenapa tak boleh tepon keluar?

Jawapannya : Kalau aku bagi korang boleh suka2 tepon keluar bil melambung naik la beb, ko ingat aku nak caya kat korang, korang kan suka guna harta opis ni macam harta korang gak. Jadi hanya orang yang guna untuk kepentingan pejabat je dapat, so sape2 yang x dapat tu paham2 sendiri sudahlah, share2 jela, bukan aku tak bagi langsung tepon kua, satu department satu orang sahaja yang bole tepon kua.

Soalan 2 

Kenapa orang tu je dapat tepon kenapa aku tak?

Jawapannya : Selama ni tepon dering2 depan kau ada ko pedulik nak angkat? xde kan... aku gak tukang angkat takpun orang yg same je tukang angkat jadi jangan banyak komplen la.

Soalan 3 

Kenapa orang luar takble tepon direct je kat aku kena lalu operator plak?

Jawapannya : Korang ni slalu ke ada kat opis? korang kan slalu outstation meting la, bengkel la, kursus la, blum campur yang pi mengular2 lalala lagi, kalo orang luar cal tempat ko x berjawab n dia komplen ko nak tanggung? xnk kan.. ko mesti salahkan orang lain nape x tolong angkatkan. orang lain tak amik peduli la nk angkat cal ko, so lebih baik guna operator, ko xde senang je operator tu nk jawab. xyah nk pas2 kat ramai2 orang.

Dan yang paling best adala sorang ni, aku da pasang kat tempat sebelah dia, peh tak puas hati nape nk pasang tempat dia plak, dia kn PEMBANTU SEMENTARA je, so aku pun mintala orang tu tukar balik line pi la tempat dia nk sangat kn line tepon, pastu yg bestnye budak tu tanye la, 'kak kalau ada orang nk ckp dgn kite mcmane? (sebabnye tempat budak tu tengah2 so aku pun letak la post tepon kat situ + dia rajin jawab tepon yg minah ni tak rajin nak angkat) ok jawapan kepada kak tu 'Eh, awak jalanla ke sini awakkn rajin suka jalan2.' yang lain2 dengan muka annoyingnye terima jela nak buat mcmane dia kan rase dia orang penting kat opis, jadi dia mesti kena ada tepon. 

Lantak + gasak korangla, janji kalau sok aku atau operator sambung tak berjawab mmg jawapannye kena MAKI la dengan aku ye. Jangan sok komplen2 peningla tepon berdering2 tak berenti, ko yg minta sgt kan, jawabla...

So after this xdela lagi orang bawa lari tepon aku, tepon aku yg lame pn aku da sumbat dlm kotak tepon tu.  

You May Also Like

0 comments