Office Politic

by - 3:34 PM

Office politic memang berlaku di mana-mana pejabat dan memang menjadi kebiasaan pejabat kadang kala menjadi medan peperangan bagi si mangkuk2 untuk cepat naik pangkat, jadi kaki bodek dan yang same waktu dengannya lah. Yang bangangnya kalau pihak atasan sekali tu pun same naik dengan melaga-laga pekerjanya sendiri macam best je. 


Pejabat aku pun tak nak kalah bab ni sebab tukang kaki sampai, tukang kaki kipas, secret lover, tukang nak jadi bff, sume kategori adalah. Dan yang paling membangangkan ialah orang tut yang percaya cakap2an tukang2 tersebut. Yang menjadi mangsa adalah mereka yang diam2 dan hanya wat kerja sahaja. 

So agak2 aku ni kategori mane ye sebab aku ni kan PA so dulu2 orang slalu kate PA ni duk atas peha bos, bodek bos, kaki sampai bos. Sorry ye sy tak masuk kategori2 berikut =0

You May Also Like

0 comments