Jinx Face

by - 8:59 AM

So hari ini dapat berita kemungkinan next week semua officer akan kena assign bertugas di luar include my boss. Sorang officer ni tengok muka aku je terus cakap 

'Ada apa ni lagi mrs secretary saya baru nak makan..' sambil menguis-nguis nasi dan bertindak macam nak nangis.

'Sorry Mr A ada satu mesyuarat kena pergi kali ni dua hari...'

'Tapi saya kan ada program XX di XX takkan dorang ni xtau...'

'Saya tak pastilah Mr A better call dorang tapi maybe sebab sini je yang terlibat rasenya dorang x aware kot benda ni'

So masa tu semua officer kat situ juga jadi aku pun maklumkan sekali dorang pun terlibat, ada sorang terlibat utk dua hari juga dan sorang lagi terlibat untuk sehari je. 

My boss pi program yang sama dengan Mr A. 

Aku pn xde kena pi taklimat juga n seminar juga dua hari tu.

Patut taklimat tu aku pergi dengan Mr B tapi sebab dia pun kena hadir bengkel yang Mr A, B dan C pergi so aku pila dengan Mrs D. Nasib baik dia free time tu kalau tak mau blur masa taklimat nanti.

So memang officer semua da aware kalau aku datang mengadap direct tu maksudnya there is something urgent kalau tak urgent takde aku nak jumpa. So aku da biasa kalau orang kalau boleh tak nak jumpa aku hahaha 

Sekian.

You May Also Like

0 comments