Cara-cara daftar Domain Sendiri

by - 1:37 PM

Ni first time aku buat sendiri. Dari A sampai Z. Tak sangka aku segigih ni sebenarnya untuk daftar domain sendiri. Tapi kalau tak cuba tak tahu kan

Langkah 1


Aku guna godaddy.com untuk beli domain. So masuk godaddy.com

Langkah 2



Pilih nama domain yang korang nak macam aku www.radinaden.com. Nanti dia akan keluar samada domain tu available lagi atau tidak

Langkah 3






Pilih pakej kalau nak murah memang buat semua sendiri korang tak payah klik apa-apa say 'No Thanks' to all tapi kalau korang nak try bole juga.

Langkah 4



Pilih nak daftar domain untuk berapa tahun maksimum 5 tahun, minimum 1 tahun. Kalau baru berjinak macam aku yang tak tahu akan guna ke tak dengan aktifnya aku amik 2 tahun sahaja. 

Langkah 5


Checkout boleh bayar guna kad debit atau kad kredit atau paypal.

Langkah 5 


Yeah korang dah ada domain sendiri. 

You May Also Like

0 comments