Kisah Chibi Maruko Chan dan Atok

by - 5:06 PM

Chibi Maruko Chan tertinggal barang dia di rumah dan menyebabkan atok dia menghantar barang tersebut ke sekolah semata-mata kerana dia. Kakak chibi maruko marah kan chibi maruko kerana menyusahkan atoknya macam tu. 

Selepas itu, habib mengusik Husna dengan menyatakan kepada Husna 

'Kesian atok dia Husna, penat atok dia hantar barang untuk Chibi, Habib penat mandikan Husna, tukarkan pampers semua, macam atok Chibi buat'

Tak semena-mena Husna mengalirkan air mata sedikit kerana kasihan. Dan marah orang mengejek dia berasa sedih begitu.

Aku agak terkejut Husna mempunyai emosi begitu ketika dia baru menginjak umur 3 tahun. 

Empati penting untuk dia ada perasaan simpati dan kasihan itu.

You May Also Like

4 comments

  1. Hi, saja blogwalking and follow you back sebab awak pernah masuk GA saya before ni. Thanks ya!
    Btw feel free to singgah and baca new blog entry sy http://minjee08.blogspot.my/2015/11/gaji-dah-masuk-jom-shopping-dorothy.html

    ReplyDelete