10 Perkara Yang Wanita Mahu Lelaki Tolong Buat di Rumah.

by - 8:30 PM

Susah nak buat lelaki buat kerja rumah ni. Macam-macam reason dia akan bagi contoh paling win anak takde orang jaga or saya penat.


Tapi sebenarnya perempuan ni takde lah nak sangat kaum lelaki buat kerja rumah bukan suruh buat semua pun just buat basic thing macam

1) Basuh pinggan and cawan SENDIRI lepas minum

2) Buang puntung rokok SENDIRI dalam plastik

3) Pam tandas lepas SENDIRI guna

4) Tekan START pada washing machine lepas letak baju terakhir dan tengok mesin penuh

5) Isi air dalam botol peti sejuk bukan tinggalkan sikit reason belum habis pun

6) Angkatkan baju kalau Hujan yup i been there baju di ampaian dibiarkan kena hujan padahal kaum lelaki ada kat bawah tu. reason tak sempat. 

7) Jaga anak time isteri mandi bukan layan Zombie Vs Plant 2 or COC

8) Sapu lantai 

9) Kemas katil lepas bangun tidur

10) Susun selipar

Secara jujur 10 perkara ni boleh buat orang perempuan mengaum satu rumah tau tak. Nampak remeh kan tapi kalau da hadap benda ni hampir setiap hari dan makan berpuluh2 tahun manalah tak jadi punca bercerai laki bini. Sebab makan hati lama sangat perangai macam tu.

Sebab tu ada kes cerai pasangan 30 tahun kawin punca ubat gigi dan spender. Bunyi macam kelakar kan? Tapi tula hakikatnya. 

You May Also Like

0 comments